Víno s elegantní zelenožlutou barvou. Ve vůni jemné tóny černého rybízu, angreštu a listů černého rybízu. Chuť je plná, harmonická s tóny kompotovaných plodů černého rybízu a angreštu, šťavnatá s pikantní kyselinkou a dlouhotrvající dochutí. Hrozny byly zpracovány reduktivní technologií řízeného kvašení.
Doporučujeme podávat k rybám a drůbeži s pikantní úpravou, sýrům holandského typu např. Gouda, čerstvým ovčím sýrům a na závěr stolování ke sladkým dezertům.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 3 - 5 let.
Řada Premium
Do této kolekce jsou zařazena každý rok jen ta nejlepší vína s archivačním potenciálem, vyrobená z hroznů méně zatížených keřů. Při vinifikaci leží delší dobu na jemných kalech, vína jsou tak plnější a zakulacená.