Vynikající poloha vinice dokázala vínu poskytnout velmi čerstvé a neuvěřitelně osvěžující aroma černého rybízu a bezového květu. Chuť je lehká, velmi šťavnatá a osvěžující, s výraznější pikantní kyselinkou a dlouhým, odrůdově typickým závěrem. Díky extrémně šetrné technologii zpracování působí Sauvignon čistým a dobře vyhraněným dojmem s překvapivě plnou strukturou a komplexností a tím neustále nabádá k dalším douškům.
Doporučujeme podávat ke všem pokrmům z ryb, k sýrům i úpravám drůbežího masa.
Viniční trať Kraví hora u Znojma je již po staletí pokládána za jednu z nejkvalitnějších viničních tratí celé Moravy a tento pojem v kombinaci s odrůdou SAUVIGNON zná snad každý milovník velkých moravských vín. Intenzita aroma a minerality Sauvignonů, pocházejících z „Kraváku“, je mezi ostatními nepřehlédnutelná.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 6 let od lahvování.
Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 28. 9. 2016. Z této šarže vína bylo vyrobeno 3886 lahví.