Sauvignon, Pozdní sběr, 2016, Vinařství Gotberg, 0.75 l

Sauvignon, Pozdní sběr, 2016, Vinařství Gotberg, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 13380
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Odruda Sauvignon
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2016
Šarže G0716
Uzávěr Korkový uzávěr
Toto zboží již není dostupné. Pravděpodobně máme ale podobné víno z vinařství Vinařství Gotberg. Podívejte se na celou nabídku zde
Dostupnost:
Nedostupné
Podrobnosti

Ročník 2016 dal vzniknout zajímavému Sauvignonu, který potěší nejednoho znalce vín. Vyznačuje se velmi příjemnou vůní broskvového čaje s lehkou vůní kvetoucího černého bezu.  Zráním na lahvi se však tyto vůně budou zvýrazňovat. Chuť je čistá minerální s typickou pikantní kyselinou a perzistentní dochutí.

 

Doporučená teplota podávání: 9 - 11 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Popice
Trať: Svidrunk
Alkohol13,0 % obj
Kyseliny6 g/l
Zbytkový cukr6,6 g/l
Vinařství Gotberg

Vinařství Gotberg vzniklo v roce 2003 na jižní Moravě, v obci Popice nedaleko Hustopečí. Moderní sídlo vinařství je nádherným příkladem vinařské architektury a pyšní se titulem "Nejlepší průmyslová stavba Jihomoravského kraje roku 2009". Vinařství je zaměřeno na přívlastková vína špičkové kvality vypěstované z odrůd, které jsou typické pro místní lokality. Mezi tyto odrůdy patří např.: Pálava, Tramín červený, Ryzlink rýnský, Muškát moravský, Rulandské šedé, Chardonnay, Sauvignon, Sylvánské zelené, Rulandské modré, Merlot a Frankovka. Vinná réva je vysázena na oblých terasách s břehy porostlými broskvomandloněmi, šípky, planými višněmi a keři lékořice. Půdní složení je hluboké, jílovito-sprašovité, bohaté na vápník a další minerální látky. S prvními víny přišlo vinařství Gotberg na trh v roce 2009. Nabízí ucelenou kolekci bílých, červených a růžových vín vysoké kvality. Vinařství vsadilo na kombinaci tří faktorů. Vinařská tradice, unikátnost a genius loci viničních tratí Panenský kopec, Svidrunk a Sonberk a moderním způsob zpracování vína, který odpovídá evropským standardům s využitím moderních technologií a postupů. Velký důraz je kladen na šetrné zpracování hroznů. V roce 2007 vstoupilo vinařství do programu ekologického zemědělství, tudíž nepoužívá chemické, ale pouze biologické prostředky.