Sauvignon, Pozdní sběr, 2016, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l

-7 %
Náš tip
Sauvignon, Pozdní sběr, 2016, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 12619
Oblast Morava
Podoblast Znojemská
Odruda Sauvignon
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2016
Šarže 12/2016
CNM 22
Uzávěr Korkový uzávěr
275 Kč
255 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 4 ks
Osobně v Modleticích:
pondělí 9.12
Osobně v Praze:
pondělí 9.12 po 17:30
Přepravní společností:
úterý 10.12
Podrobnosti

Vynikající poloha vinice dokázala vínu poskytnout velmi čerstvé a neuvěřitelně osvěžující aroma černého rybízu a bezového květu. Chuť je lehká, velmi šťavnatá a osvěžující, s výraznější pikantní kyselinkou a dlouhým, odrůdově typickým závěrem. Díky extrémně šetrné technologii zpracování působí Sauvignon čistým a dobře vyhraněným dojmem s překvapivě plnou strukturou a komplexností a tím neustále nabádá k dalším douškům.

Doporučujeme podávat ke všem pokrmům z ryb, k sýrům i úpravám drůbežího masa.

Viniční trať Kraví hora u Znojma je již po staletí pokládána za jednu z nejkvalitnějších viničních tratí celé Moravy a tento pojem v kombinaci s odrůdou SAUVIGNON zná snad každý milovník velkých moravských vín. Intenzita aroma a minerality Sauvignonů, pocházejících z „Kraváku“, je mezi ostatními nepřehlédnutelná.

Ocenění:

  • Salon vín 2018 - zlatá medaile (100 nejlepších vín ČR)
  • AWC Vienna 2017 - stříbrná medaile
  • Král vín 2017 - bronzová medaile

 

Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 6 let od lahvování.

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 28. 9. 2016. Z této šarže vína bylo vyrobeno 3886 lahví.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Znojmo
Trať: Kraví hora
Alkohol13,0 % obj
Kyseliny8,4 g/l
Zbytkový cukr4,1 g/l
Bezcukernatý extrakt24,3 g/l
Karel Průša - Vinařství Na Soutoku

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.