Sauvignon, Pozdní sběr, 2015, BMVinařství, 0.75 l

Sauvignon, Pozdní sběr, 2015, BMVinařství, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 12217
Oblast Morava
Podoblast Slovácká
Výrobce BMVinařství
Odruda Sauvignon
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2015
Šarže 18/15
CNM 22,6
Uzávěr Korkový uzávěr
Toto zboží již není dostupné. Pravděpodobně máme ale podobné víno z vinařství BMVinařství. Podívejte se na celou nabídku zde
Dostupnost:
Nedostupné
Podrobnosti

Barva vína je decentní, olivově zelenožlutá. Jemná a čistá vůně tropického ovoce manga a kiwi postupně přechází do tónu černorybízového dřeva. Vyzrálá a příjemná chuť harmonicky koresponduje s vůní tohoto vína, jako je tropické ovoce, černý rybíz a bělomasá broskev. To vše doplňuje svěží kyselinka.

Doporučujeme podávat ke kozím sýrům, chřestu, k uzeným rybám nebo těstovinám se smetanovou omáčkou.

Ocenění:

  • Festwine 2016 - stříbrná medaile
  • Národní soutěž vín - stříbrná medaile
  • Mikulovské vinné trhy 2016 - bronzová medaile

Obec: Týnec
Trať: Vinohrady

Alkohol: 13,0 % obj.
Zbytkový cukr: 6,7 g/l
Kyseliny: 6,0 g/l

Bezcukernatý extrakt: 21,2 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 22,6 °NM

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Týnec
Trať: Vinohrady
Alkohol13,0 % obj
Kyseliny6 g/l
Zbytkový cukr6,7 g/l
Bezcukernatý extrakt21,2 g/l
BMVinařství

BMVinařství, jinak také Balgovo, je rodinné vinařství, které najdeme v Tvrdonicích na Moravě. Založil ho Jan Balga v roce 2010 a vede ho se svou dcerou Nicol. Je jedním z majitelů zaniklého vinařství Čebav. Obhospodařují 16 hektarů vlastních vinic. Na vinicích převažující podloží hlinité a hlinito-písčité. Používají moderní technologie. Respektují přírodu, a tak mezi řádky na vinicích nechávají růst trávu pro přirozený koloběh. Víno stříhají na jeden tažeň a tím redukují přirozené množství hroznů. Pěstují odrůdy na výrobu bílých vín: Děvín, Chardonnay, Muškát moravský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Tramín a Veltlínské zelené. Na výrobu červených a růžových vín: Zweigeltrebe, Frankovka, Modrý Portugal a Cabernet Moravia. Jejich roční produkce je asi 40 000 lahví. Od roku 2010 vlastní certifikát HACCP. Přes krátké působení mají již ocenění v tuzemských soutěžích.