Barva vína je zelenožlutá, vůně komplexní. Chuť je bohatá, dobře strukturovaná s harmonií vyzrálých meruněk a broskví. Dochuť je příjemná a dlouhá.
Doporučujeme k vepřovým a kuřecím steakům nebo k polotvrdým sýrům.
Ocenění:
Obec: Mikulov
Trať: Pod Svatým Kopečkem I. (hlinitá trať s vápencovým podložím)
Alkohol: 12,3 % obj.
Zbytkový cukr: 4,1 g/l
Kyseliny: 6,7 g/l
Bezcukernatý extrakt: 18,4 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 22,2 °NM
Doporučená teplota podávání: 11 - 13 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat.