Vyzývavé aroma černého rybízu, angreštu a květu bezu je v chuti doplněno tóny žlutého jádrového a tropického ovoce s impozantní dochutí lučního medu.
Doporučujeme podávat k toastům s tuňákem a zelenými olivami, k dietním úpravám sladkovodních i mořských ryb. Dobře vyzní v kombinaci s kozími sýry, smetanovými krémy a pěnami s exotickým ovocem.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
LATITUDE 49
Území podél 49. rovnoběžky je produkčně nejseverněji položenou vinařskou lokalitou střední Evropy. Hrozny zde dozrávají střídavě pod vlivy atlantického i vnitrozemského klimatu. Vlhčí a svěží vzduch proudící od Atlantického oceánu zpomaluje sice zrání hroznů, přispívá však zároveň k lepší tvorbě něžných aromatických a jemných kořenitých látek. Rovněž i půdní faktory jsou velice pestré a různorodé. Převládají převážně půdy sprašové, běžně jsou ale i kamenité, hlinitopísčité.