Sauvignon z ročníku 2016 se vyznačuje bohatou vůní směřující do "zelených" odstínů, tedy po angreštu nebo hluchavce. V ústech zaujme svou svěžestí, čistotou a délkou chuťového projevu. Oceníte atraktivní příchuť po rynglích a jemnou minerálnost v dochuti.
Doporučujeme podávat například k drůbeži nebo těstovinám.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 4 - 6 let od lahvování.
Vína označená nálepkou „ZELENÁ JEŠTĚRKA“ latinsky LACERTA VIRIDIS jsou vyráběna z hroznů z viničních tratí, které jsou současně i teritoriem vzácné a velmi krásné ještěrky zelené. Ještěrka zelená se v České republice vyskytuje pouze v ekologicky čisté krajině.