Sauvignon, Kravák, Pozdní sběr, 2016, Piálek - Jäger, 0.75 l

Sauvignon, Kravák, Pozdní sběr, 2016, Piálek - Jäger, 0.75 l
na dotaz na dotaz
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

KRAVÁK - první "grand cru na Moravě". Vzniká pouze v Novém Šaldorfě za přísných podmínek. Hrozny jsou kvašeny přírodními kvasinkami z vinice. Je to tedy víno divoké a osobité, bez příkras, prezentující terroir a krásu odrůdy Sauvignon. Zároveň ale oplývající finesou a elegancí.

Přísná selekce hroznů, 24 hodinová kryomacerace a kvašení vlastními kvasinkami dává vzniknout mohutnému a robustnímu vínu s velkým tělem. Je plné černého bezu, má pevnou kyselinou a vyšší alkohol. Předurčené pro vývoj a dlouhé zrání.

Doporučujeme podávat s pečeným masem, výraznými omáčkamy z demi glace, ale i například se zvěřinou či aromatickými steaky.

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Obec: Nový Šaldorf - Sedlešovic
Trať: Kraví hora
Alkohol13,0 % obj
Kyseliny6 g/l
Zbytkový cukr2,1 g/l