KRAVÁK - první "grand cru na Moravě". Vzniká pouze v Novém Šaldorfě za přísných podmínek. Hrozny jsou kvašeny přírodními kvasinkami z vinice. Je to tedy víno divoké a osobité, bez příkras, prezentující terroir a krásu odrůdy Sauvignon. Zároveň ale oplývající finesou a elegancí.
Přísná selekce hroznů, 24 hodinová kryomacerace a kvašení vlastními kvasinkami dává vzniknout mohutnému a robustnímu vínu s velkým tělem. Je plné černého bezu, má pevnou kyselinou a vyšší alkohol. Předurčené pro vývoj a dlouhé zrání.
Doporučujeme podávat s pečeným masem, výraznými omáčkamy z demi glace, ale i například se zvěřinou či aromatickými steaky.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.