Víno má světlejší žlutou barvu s citrónovým odstínem. Vůně připomíná vůni kvetoucí kopřivy hluchavky a černého bezu. V chuti se objevují tóny zralého angreštu a kopřivy. Šťavnatá kyselinka prodlužuje celkový dojem z vína a je harmonicky doplněna mírným zbytkovým cukrem.
Doporučujeme podávat ke studeným předkrmům, k těstovinovým salátům a k pokrmům z bílého masa.
Obec: Žabčice
Trať: Koválov
Alkohol: 12,0 % obj.
Zbytkový cukr: 6,7 g/l
Kyseliny: 6,2 g/l
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 5 let od lahvování.