Sauvignon, Dolce Vita, Pozdní sběr, 2016, Piálek - Jäger, 0.75 l

-9 %
Sauvignon, Dolce Vita, Pozdní sběr, 2016, Piálek - Jäger, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 13364
Oblast Morava
Podoblast Znojemská
Výrobce Piálek - Jäger
Odruda Sauvignon
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Polosladké
Zařazení Tiché
Ročník 2016
Šarže 1612
Uzávěr Korkový uzávěr
295 Kč
269 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem > 6 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17:30
Přepravní společností:
pondělí 17.12
Podrobnosti

Variace sauvignonu se zbytkovým cukrem. Úžasná vůně tropických plodů, v chuti kombinace broskví a přezrálého ovoce s příjemnou kyselinkou. Speciální limitovaná edice.

Doporučujeme podávat k dezertům nebo pálivým omáčkám s kokosovým mlékem.

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Trať: Šác
Alkohol10,0 % obj
Piálek - Jäger

Vinařství Piálek & Jäger najdeme v obci Dobšice na Moravě. Je to vinařství dvou kamarádů Ing. Kamila Piálka a Jaroslava Jägera. Malé vinařství převzal Ing. Kamil Piálek po dědečkovi Cyrilovi. Ten zemřel v roce 1998. Vinařství se nikdo nevěnoval. Až v roce 2004 Ing. Kamil Piálek začal budovat malé butikové vinařství s exkluzivní produkcí. Výroba se postupně zvyšovala z původních 3.000 až na dnešních 40.000 lahví. V roce 2011 se Ing. Kamil Piálek spojil se svým kamarádem Jaroslavem Jägerem v nové firmě Vinařství Piálek & Jäger. Vlastní čtyři pískovcové sklepy v Novém Šaldorfě a Dobšicích, kde vyrábí vysoce kvalitní vína, především přívlastková, ze znojemské vinařské podoblasti. Nejstarší sklep je 300 let starý. Vinařství vlastní vinici na znojemské Kraví hoře. Rozloha vinice je 1ha. Ostatní hrozny vykupují od ověřených vinohradníků. Jako zajímavost je tzv. první "grand cru na Moravě" (Sauvignon KRAVÁK). Jejich vína získávají mnohá ocenění jak na domácích, tak i na mezinárodních soutěžích. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Chardonnay, Muller Thurgau, Neuburské, Pálava, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Sylvánské zelené, Tramín červený a Veltlínské zelené. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Cabernet Sauvignon, Dornfelder, Frankovka, Modrý Portugal, Rulandské modré, Svatovavřinecké a Zweigeltrebe.

Vina z tohoto vinařství můžete ochutnat v nejlepších českých restauracích včetně michelinské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise.