Sauvignon Blanc, Paparuda, IG, 2018, Cramele Recas, 0.75 l

Sauvignon Blanc, Paparuda, IG, 2018, Cramele Recas, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 15734
Země Rumunsko
Oblast Banat
Výrobce Cramele Recas
Odruda Sauvignon Blanc
Kategorie IG
Kolekce Paparuda
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2018
Uzávěr Šroubový uzávěr
135 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 11 ks
Osobně v Modleticích:
pondělí 19.4
Osobně v Praze:
pondělí 19.4 po 17:30
Přepravní společností:
úterý 20.4
Podrobnosti

Sauvignon Blanc PAPARUDA má elegantní a mohutné aroma mučenky, mandarinky a angreštu, s jemnou chutí a středním tělem. Pikantní kyselinky dotváří elegantní chuť v závěru.

100% ručně sbírané hrozny Sauvignon Blanc byly následně urychleně transportovány do vinařství CRAMELE RECAS k odstopkování a pomletí. Hrozny byly zchlazeny na teplotu 8o C a lisované podtlakem za přítomnosti dusíku, aby se zabránilo oxidaci. Mošt se po dobu 24 hodin v usazovacích nádržích vyčistí. Pak je obohacen vybranými kvasinkami a fermentován v nerezových tancích při teplotách 8o C - 10o C po dobu 25 dní. Po fementaci se čistí a lahvuje jako mladé víno.

Doporučujeme podávat ke grilovanému bílému masu, salátům, kozím sýrům nebo orientálním jídlům.

Alkohol: 13,0 % obj.

Doporučená teplota podávání: 5 - 8 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Alkohol12,5 % obj
Cramele Recas

Vinice a vinařství se nachází v západní části Rumunska, jednu hodinu jízdy od maďarských hranic. Region Banat, ležící 25 km od města Timisoara, má dobrou jižní polohu s dostatkem slunečního svitu během dne. Klima je zde mírné, s mírnými zimami. Zrání hroznů ovlivňují dlouhé podzimy, krátká jara s malým množstvím srážek, ale velmi teplá léta s dostatkem slunečního svitu. Terroir je rozličné, od vápenitých půd po půdy bohaté na železo. Roční produkce z vlastních zdrojů je cca 10 milionů litrů vína.

Nové vinice jsou osázeny odrůdami Sauvignon Blanc, Fetească neagra, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Shiraz a některé experimentální vinice jsou osázené odrůdami hroznů z Francie a Rakouska. Technologem vinařství je slavný australský vinař Hartley Smithers a španělská vinařka Nora Iriarte. Dále vinařství využívá služby britského poradce Davida Cowderoy. Vinařský tým stále zlepšuje vinařské technologické postupy, aby vyráběli vynikající vína světové kvality.