Tento Sauvignon Blanc pochází z nejchladnější části vinic v oblasti Languedoc. 25 let starý vinohrad díky vápencovoštěrkové půdě a skvělým klimatickým podmínkám dává vínu žádanou vyváženost kyselinek. Sklizeň nabízí cíleně nízkou produkci (62 hl na hektar).
Toto lahodné bílé víno, které zčásti zrálo v dubových sudech, doprovází velmi jasná barva se zelenkavými tóny a komplexní aroma chřestu a bylinek zjemněné ovocnými tóny. Chuť je ovocná a bohatá, harmonická s dlouhotrvajícím čistým závěrem medové příchutě. V prvních 3 letech znatelné aroma po ovoci, které později přechází do spíše medové vůně.
Doporučujeme podávat k mořským plodům a bílým rybám, chřestu, bílým masům, měkkým čerstvým sýrům a dezertům. Pro svěží dojem výtečné i samotné.
Alkohol: 12,0 % obj.
Doporučená teplota podávání: 10 - 11 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Paul Mas najdeme ve vesničce Conas, nedaleko města Pézenas, v oblasti Languedoc-Roussillon ve Francii. Je to rodinné vinařství, které bylo založeno v roce 1892, kdy August Mas koupil první vinici. Od roku 1934 pokračuje Raymond Mas. Od roku 1954 Maxime Mas se svým bratrem. V současné době vede vinařství Jean-Claude Mas. Rozloha jejich vinic je dnes 320 ha. Dalších 800 ha mají nasmlouvaných. Pracují s více jak 30 různými odrůdami. Jejich vína dováží do více než 45 zemí. Získávají ocenění na mnoha prestižních zahraničních soutěžích.