Hrozny pro tento Sauvignon blanc pochází z údolí Leyda, které se nachází pouze 7 km daleko od Tichého oceánu a patří v současnoti díky svému relativně chladnějšímu klimatu mezi nejlepší polohy pro pěstování bílých hroznů.
Víno je charakterizováno pronikavým herbálním aroma, minerálními tóny a příjemnou přírodní kyselostí. Vykazuje jasně žlutou barvu se zelenými odlesky. Aroma dále doplňují červené grepy a tóny střelného prachu. V chuti je možné rozeznat nektarinky, zelený pepř a konec s dotekem citrónové trávy. Víno je v chuti dlouhé a bohaté s táhlým minerálním koncem.
Doporučuje podávat k výrazným jídlům z kuřecího masa a k bílým rybám.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 12 - 14 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Skladovací potenciál tohoto vína je 3 - 5 let.
Tarapacá najdeme ve městě Isla v Maipo Valley, v oblasti Central Valley v Chile. Společnost byla založena v roce 1874. Jejím zakladatelem je Francisco de Rojas. V roce 1892 získal vinařství Manuel Zavala-Melendez a změnil název na Viña Tarapacá (na počest chilské provincie stejného jména). Vinice jsou osázeny francouzskými odrůdami. Vlastní 600 ha vinic v oblasti: Maipo Valley, Casablanca a Leyda. Viña Tarapacá je jedním z nejtradičnějších a nejstarších vinařství v Chile. Od roku 2008 je součástí VSPT Wine Group. Chile je druhý největší vývozcem vína. Vyváží víno do více jak 60 zemí.