Saphira, Pozdní sběr, 2018, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l

-7 %
Náš tip
Saphira, Pozdní sběr, 2018, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 14606
Oblast Morava
Podoblast Velkopavlovická
Odruda Saphira
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2018
Šarže 7/2018
CNM 23
Uzávěr Korkový uzávěr
275 Kč
255 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 18 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17:30
Přepravní společností:
pozítří
Podrobnosti

Extrémně aromatické, komplexní a chuťově vyvážené víno, jehož chutí i vůní velmi intenzivně prostupuje aroma přezrálého ananasu a tóny tropického ovoce. Víno je svěží a neuvěřitelně šťavnaté s výborně vybalancovaným zbytkovým cukrem a pikantní kyselinkou.

Toto vzácné suché víno bylovyrobeno z hroznů ekologické produkce odrůdy Saphira. Jedná se o novou odrůdu révy vinné, která byla vyšlechtěna v roce 1978 v Německu. Jde o tzv. rezistentní odrůdu, která je odolná vůči chorobám a umožňuje minimalizaci postřiků a tím i ekologické zemědělství.

Doporučujeme podávat ke všem jemným pokrmům z drůbežího masa, ale i k exotičtějším úpravám mořských plodů.

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Tohoto vína bylo vyrobeno 1 866 lahví.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Kurdějov
Trať: Stará hora
Alkohol12,5 % obj
Kyseliny6,9 g/l
Zbytkový cukr7,3 g/l
Bezcukernatý extrakt25 g/l
Karel Průša - Vinařství Na Soutoku

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.