Kindzmarauli má bohatou barvu granátového jablka s červeným odstínem a jiskrou, což je typické pro tuto mikro zónu a typ vína. Vyznačuje se příjemnou a silnou vůní červených bobulí a třešní a zanechává jemnou chuť. Sladkost je harmonicky vyvážena kyselinkami a zanechává příjemný ocas, což je u kvalitního vína typické.
Kindzmarauli je známé od starověku jako královská vinice. Je vyráběno podle tradičního vinařství, které je jedním z nejlepších v Gruzii podle indexů kvality vína. Půda v mikrozóně Kindzmarauli obsahuje vysoké množství černé břidlice, která ji tímto odlišuje a umožňuje vyrábět vysoce kvalitní víno. Sklizeň této vinné odrůdy je asi 5 tun na hektar.
Doporučujeme podávat k vepřové panence se švestkovou omáčkou.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5 - 8 let od lahvování.