Fermentace spontánně odkaleného moštu probíhala v 6000 l sudu z fransouzského dubu. První stáčka byla provedena v květnu následujícího roku zpět do původního sudu. V říjnu 2014 bylo víno stočeno do temperovaného nerezového tanku a v září 2015 bylo bez čiření a filtrace nalahvováno. Jemné tóny transformovaného žlutého ovoce zavařených rynglí a meruněk se vrstevnatě prolínají se sušenými rozinkami s esencí bílých lanýžů.
Doporučujeme podávat k tataráčku z lososa s čerstvými pálavskými bylinkami, grilovaným krevetám a sous-vide telecímu se smetanovou omáčkou. Exceluje rovněž s horskými tvrdými sýry.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat.
VOC Pálava
Označení VOC PÁLAVA je možné přiznávat pouze vínům vyrobeným z odrůdy Ryzlink vlašský, který se právě v oblasti Pálavy vyznačuje jedinečným původem a neopakovatelnou originalitou. Vína musí být vyráběna pouze z hroznů vypěstovaných na registrovaných vinicích na území vymezeném částmi pozemních komunikací mezi obcemi Perná, Horní Věstonice, Dolní Věstonice, Pavlov, Klentnice, Mikulov a Bavory. Hrozny musí být zdravé, bobule s ušlechtilou plísní jsou vítány. Povolena je pouze ruční sklizeň. Víno by mělo být ve větší míře formované vinohradem (terroir), přičemž hektarový výnos nesmí překročit 5000 l/ha vinice, ve které byly sklizeny hrozny. Vína musí zrát na kvasnicích min. 60 dní od konce fermentace nebo 90 dní od sklizně. Využití sudů pro školení vína je povoleno, ale pouze do té míry, aby nepřekrylo projevy terroir a odrůdy.