Víno zrálo v nerezovém tanku a v gönských sudech. Barva je sytější zlatá. Vůně růžových grepů s tóny pálavských bylin a s nádechem lučního medu. Chuť je pevná, minerální, s citrusovou kyselinkou a medovou linkou. Víno s dlouhou kořenitou dochutí.
Doporučujeme podávat k zeleninovým jídlům i polévkám, k sladkovodním rybám, ke zrajícím sýrům nebo jemným paštikám.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Traditional line
V těchto vínech se můžete osobně setkat a poznávat nezaměnitelný charakter odrůd a jednotlivých viničních tratí na Pálavě.
Mikrosvín Mikulov a.s. patří k nejvýznačnjším moravským vinařstvím. 220 hektarů vlastních vinice se nachází v srdci Chráněné krajinné oblasti a biosférické rezervace Pálava a přilehlých Dunajovických vrších. Filozofie pěstování révy vinné je založená na malém zatížení keřů a šetrném přístupu k přírodě s maximálním omezením chemických vstupů. „Víno se rodí ve vinici“. Vše začíná a končí ve vinici. Stěžejní odrůdou vinařství je Ryzlink vlašský. Tato vína se skvěle párují s gastronomií a najdetede je v řadě luxusních restaurací.