Ryzlink vlašský, Terroir Železná, Pozdní sběr, 2019, Vinařství Volařík, 0.75 l

Nové
Náš tip
Ryzlink vlašský, Terroir Železná, Pozdní sběr, 2019, Vinařství Volařík, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 15963
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Kategorie Pozdní sběr
Kolekce Terroir
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2019
CNM 23
Šarže 1944
Uzávěr Korkový uzávěr
330 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 13 ks
Osobně v Modleticích:
pondělí 26.10
Osobně v Praze:
pondělí 26.10 po 17:30
Přepravní společností:
úterý 27.10
Podrobnosti

Vlašák ze Železné je ztělesněním terroir Mikulovska. Víno ve vůni připomíná zkorodované železo, je extrémně minerální a extraktivní, v závěru lehce slané i nasládlé zároveň.

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korkový uzávěr zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 8 let. Vína bylo vyrobeno pouze 5 040 lahví.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Perná
Trať: Železná
Alkohol13,5 % obj
Kyseliny7,2 g/l
Zbytkový cukr1,3 g/l
Vinařství Volařík

Vinařství Volařík najdeme v Mikulově na Moravě. Vinařství původně založil Leopold Volařík po konci druhé světové války. Seznámil se s rodinou Schultzovou, od které se naučil vinohradnickému a vinařskému umění. Vinařství bylo přerušeno kolektivizací a nástupem komunistického režimu. Po revoluci v roce 1989 byly vráceny vinice původním majitelům, a tak v roce 2007 zakládá Vinařství Volařík Ing. Miroslav Volařík. V roce 2001 a 2008 založil nové vinice. V integrované produkci dnes obhospodařují 80 ha vlastních vinic. Z toho 4,2 ha v režimu ekologického zemědělství. Většina vinic leží na teplých svazích Pavlovských vrchů. Vyrábí přívlastková, zejména bíla vína. Pěstují více než 12 odrůd. Jsou to: Chardonnay, Pálava, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Svatovavřinecké, Tramín červený, Veltlínské červené rané a Veltlínské zelené. Při pěstování kladou důraz na kvalitu hroznů, terroir, dobrý přístup jak k hroznům, tak i vinicím. Hrozny sbírají výhradně ručně a dopravují je do vinařství pod suchým ledem. Používají nejnovější technologie. Od roku 2011 jsou členem Aliance vinařů V8. Vinařství sklízí úspěchy na tuzemských i zahraničních soutěžích.