Ryzlink vlašský, Terroir Ořechová hora, Pozdní sběr, 2019, Vinařství Volařík, 0.75 l

Nové
Ryzlink vlašský, Terroir Ořechová hora, Pozdní sběr, 2019, Vinařství Volařík, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 15962
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Kategorie Pozdní sběr
Kolekce Terroir
Barva Bílé
Cukr Polosuché
Zařazení Tiché
Ročník 2019
CNM 23,6
Šarže 1929
Uzávěr Korkový uzávěr
330 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 19 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17:30
Přepravní společností:
pondělí 26.10
Podrobnosti

Vlašák z Ořechové hory si vás získá výrazně ovocným a květinovým projevem. Roste na jílovité půdě, která mu propůjčuje typický chuťový i aromatický profil po broskvích, citrusech a kandovaném ovoci. Chuť je harmonická, dlouhá a jedinečná.

Doporučujeme podávat ke kachně na zázvoru s jablky a bramborovým knedlíkem se strouhankou nebo Chilli con Carne.

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korkový uzávěr zalit vínem. Doporučená doba archivace je 6 let. Vína bylo vyrobeno pouze 6 640 lahví.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Březí
Trať: Ořechová hora
Alkohol13,5 % obj
Kyseliny7 g/l
Zbytkový cukr9,5 g/l
Vinařství Volařík

Vinařství Volařík najdeme v Mikulově na Moravě. Vinařství původně založil Leopold Volařík po konci druhé světové války. Seznámil se s rodinou Schultzovou, od které se naučil vinohradnickému a vinařskému umění. Vinařství bylo přerušeno kolektivizací a nástupem komunistického režimu. Po revoluci v roce 1989 byly vráceny vinice původním majitelům, a tak v roce 2007 zakládá Vinařství Volařík Ing. Miroslav Volařík. V roce 2001 a 2008 založil nové vinice. V integrované produkci dnes obhospodařují 80 ha vlastních vinic. Z toho 4,2 ha v režimu ekologického zemědělství. Většina vinic leží na teplých svazích Pavlovských vrchů. Vyrábí přívlastková, zejména bíla vína. Pěstují více než 12 odrůd. Jsou to: Chardonnay, Pálava, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Svatovavřinecké, Tramín červený, Veltlínské červené rané a Veltlínské zelené. Při pěstování kladou důraz na kvalitu hroznů, terroir, dobrý přístup jak k hroznům, tak i vinicím. Hrozny sbírají výhradně ručně a dopravují je do vinařství pod suchým ledem. Používají nejnovější technologie. Od roku 2011 jsou členem Aliance vinařů V8. Vinařství sklízí úspěchy na tuzemských i zahraničních soutěžích.