Ryzlink vlašský, Terroir Kotelná, Pozdní sběr, 2018, Vinařství Volařík, 0.75 l

Náš tip
Ryzlink vlašský, Terroir Kotelná, Pozdní sběr, 2018, Vinařství Volařík, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 14938
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Kategorie Pozdní sběr
Kolekce Terroir
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2018
CNM 22
Šarže 1837
Uzávěr Korkový uzávěr
330 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 12 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17:30
Přepravní společností:
zítra
Podrobnosti

Suchý vlašák z 30leté vinice Kotelná krásně odráží vápenité podloží Pálavských vrchů. Aroma i chuť jsou silně minerální, slané a lehce citrusové. Svěží a přesto plná a dlouhá dochuť vína Vám zpestří slavnostní večer.

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korkový uzávěr zalit vínem.Víno je vhodné k archivaci po dobu 4-6 let. Vína bylo vyrobeno pouze 5 440 lahví.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Perná
Trať: Kotelná
Alkohol13,0 % obj
Kyseliny7,3 g/l
Zbytkový cukr3,4 g/l
Vinařství Volařík

Vinařství Volařík najdeme v Mikulově na Moravě. Vinařství původně založil Leopold Volařík po konci druhé světové války. Seznámil se s rodinou Schultzovou, od které se naučil vinohradnickému a vinařskému umění. Vinařství bylo přerušeno kolektivizací a nástupem komunistického režimu. Po revoluci v roce 1989 byly vráceny vinice původním majitelům, a tak v roce 2007 zakládá Vinařství Volařík Ing. Miroslav Volařík. V roce 2001 a 2008 založil nové vinice. V integrované produkci dnes obhospodařují 80 ha vlastních vinic. Z toho 4,2 ha v režimu ekologického zemědělství. Většina vinic leží na teplých svazích Pavlovských vrchů. Vyrábí přívlastková, zejména bíla vína. Pěstují více než 12 odrůd. Jsou to: Chardonnay, Pálava, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Svatovavřinecké, Tramín červený, Veltlínské červené rané a Veltlínské zelené. Při pěstování kladou důraz na kvalitu hroznů, terroir, dobrý přístup jak k hroznům, tak i vinicím. Hrozny sbírají výhradně ručně a dopravují je do vinařství pod suchým ledem. Používají nejnovější technologie. Od roku 2011 jsou členem Aliance vinařů V8. Vinařství sklízí úspěchy na tuzemských i zahraničních soutěžích.