Jiskrně medově žlutá barva dává tušit, že se jedná o vysoce extraktivní a plné víno s olejovitou konzistencí. Ve vůni můžeme najít pražené vlašské ořechy a čerstvý květový med. V chuti je čisté, harmonické, s tóny medu, rozinek a kandované pomerančové kůry.
Hrozny byly sbírány ručně. Po sklizni hrozny ležely 5 měsíců na rákosových roštech. Po čas ležení byly hrozny pečlivě kontrolovány a nahnilé bobulky byly odstraňovány. Při následném lisovaní, se u takto ošetřených hroznů pohybuje cukernatost v rozmezí 40 až 50° ČNM. Vína těchto parametrů jsou stabilní a mají předpoklad pro dlouhodobé uskladnění.
Doporučujeme podávat k dezertům nebo přímo jako dezert. Příjemná je kombinace s aromatickými sýry s modrou plísní.
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Tohoto vína bylo vyrobeno 1 600 kusů lahví.
Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.