Ryzlink vlašský z ročníku 2019 potěší líbivou ovocnou vůní po letních jablkách, hruškách a zelených vinohradnických broskvích. V ústech je víno krásně hladké, čisté a harmonické. Oceníte příjemnou příchuť po kompotovaném angreštu, rynglích i jemnou minerálnost.
Doporučujeme podávat například k vepřovému masu nebo kvalitním sýrům. Má velmi dobré předpoklady k archivaci.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5 - 7 let.
Rosnička zelená
Rosnička je často spojovaná s předpovědí počasí. Právě počasí má v každém ročníku rozhodující vliv na charakter vín. Vína, ve kterých je projev počasí nejvýraznější, nesou označení Rosnička zelená.