Ryzlink vlašský, Pozdní sběr, 2018, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l

-2 %
Ryzlink vlašský, Pozdní sběr, 2018, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 16726
Oblast Morava
Podoblast Velkopavlovická
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché víno
Ročník 2018
CNM 21
Šarže 151/2018
Uzávěr Korkový uzávěr
245 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 4 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17:30
Přepravní společností:
pondělí 23.5
Podrobnosti

Tento Ryzlink pochází z vinikající tratě poblíž obce Vrbice, kde se díky teplému mikroklima povedlo hroznům skvěle vyzrát. Díky extrémně šetrné technologii zpracování vzniklo moderní, jemně aromatické víno s elegantním charakterem sušených lipových květů a lučního kvítí. V chuti dominují tóny vyzrálého grapefruitu, žlutého jablka a lipovémo medu. Víno je díky pikantnějším kyselinkám velmi šťavnaté, ke konci příjemně nasládlé a intenzivně minerální.

Doporučujeme podávat k lehkým úpravám ryb, jemnějším pokrmům z drůbežího masa, k tvrdým sýrům s pečivem a ovoci.

Ocenění:

  • Král vín 2021 - zlatá medaile

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Tohoto vína bylo vyrobeno 1 200 kusů lahví.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Vrbice
Trať: Stráně
Alkohol11,5 % obj
Kyseliny7,2 g/l
Zbytkový cukr8,5 g/l
Bezcukernatý extrakt23 g/l
Karel Průša - Vinařství Na Soutoku

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.