Tento Ryzlink vlašský je již tradičně vyroben z hroznů, pocházejících z Mikulovské vinařské podoblasti, která je právem považována za jednu z nejvhodnějších lokalit pro pěstování vyhlášených moravských „vlašáků“. Víno se vyznačuje silně minerálním charakterem, plným pevné struktury a lahodné vyváženosti. Zajímavý je až extrémní projev buketních látek a vyzrále slámové zabarvení. Chuť je pikantní a ovocná, plná nasládlých náznaků meruněk a lučních květů.
Doporučujeme podávat ke všem, i pikantnějším pokrmům z ryb, jemnějším úpravám drůbežího masa, k sýrům, čerstvému pečivu a ovoci.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Tohoto vína bylo vyrobeno 2 666 kusů lahví.