Ryzlink vlašský, Pozdní sběr, 2016, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l

-18 %
Akce
Náš tip
Ryzlink vlašský, Pozdní sběr, 2016, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 13355
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Odruda Ryzlink vlašský
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2016
CNM 21
Šarže 17/2016
Uzávěr Korkový uzávěr
275 Kč
225 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 5 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17. hodině
Přepravní společností:
pozítří
Podrobnosti

Tento Ryzlink vlašský je již tradičně vyroben z hroznů, pocházejících z Mikulovské vinařské podoblasti, která je právem považována za jednu z nejvhodnějších lokalit pro pěstování vyhlášených moravských „vlašáků“. Víno se vyznačuje silně minerálním charakterem, plným pevné struktury a lahodné vyváženosti. Zajímavý je až extrémní projev buketních látek a vyzrále slámové zabarvení. Chuť je pikantní a ovocná, plná nasládlých náznaků meruněk a lučních květů.

Doporučujeme podávat ke všem, i pikantnějším pokrmům z ryb, jemnějším úpravám drůbežího masa, k sýrům, čerstvému pečivu a ovoci.

Ocenění:

  • Salon vín 2018 - zlatá medaile (100 nejlepších vín ČR)



Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Tohoto vína bylo vyrobeno 1 333 kusů lahví.

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 4. 10. 2016

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Novosedly
Trať: U Božích muk
Alkohol12,0 % obj
Kyseliny6,9 g/l
Zbytkový cukr8,8 g/l
Bezcukernatý extrakt25,3 g/l
Karel Průša - Vinařství Na Soutoku

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.