Hrozny pocházejí z vinice s regulovanou sklizní. Víno kvasilo a dlouhodobě zrálo na jemných kalech v 6 000 l sudu z francouzského dubu. Po druhé stáčce bylo bez čiření a bez filtrace nalahvováno. Buket pálavských bylinek, transformovaného světlého peckového ovoce a čerstvých mandlí doprovází v chuti vápencovo-korýšová mineralita s harmonicky zakomponovanými kyselinami.
Doporučujeme podávat k candátovému filátku s gratinovanými bramborami a citronovým tymiánem. Ideálně se rovněž hodí k extra tvrdým sýrům typu Gran Moravia.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat.
VINUM PALAVIENSE
Vína mají kontrolovaný původ z vinic v Perné a jejím okolí. Plochy leží v biosférické rezervaci Pálava na úpatí vápencových skal. Na základě proměnlivosti místních podmínek mohou i na malé ploše viniční tratě katastrálního území vznikat originální vína. Hrozny jsou pěstovány systémem integrované produkce a pravidelně dosahují té nejvyšší kvality. Sklizeň je limitovaná. Klady stanoviště ještě zhodnocuje zpracování metodou řízeného kvašení doplněné o další moderní technologické postupy. Kolekci tvoří pouze vína originální přívlastková (tzv. Terroir).