Víno vzniklo zráním v nerezovém tanku a velkém dřevěném sudu. Barva je citronová. Ve vůni ovocně-kořenité, s tóny meruněk, broskví a rakytníkové šťávy. Postupně se otevírá i do vůně lipového květu. V chuti šťavnaté, s pevnou kyselinkou a s projevem mandarinek a grapefruitu. V závěru kořenité, s lehce slanou dochutí.
Ocenění:
Doporučujeme podávat k předkrmům, k lehkým úpravám ryb či k telecímu masu.
Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Traditional line
V těchto vínech se můžete osobně setkat a poznávat nezaměnitelný charakter odrůd a jednotlivých viničních tratí na Pálavě.
Mikrosvín Mikulov a.s. patří k nejvýznačnjším moravským vinařstvím. 220 hektarů vlastních vinice se nachází v srdci Chráněné krajinné oblasti a biosférické rezervace Pálava a přilehlých Dunajovických vrších. Filozofie pěstování révy vinné je založená na malém zatížení keřů a šetrném přístupu k přírodě s maximálním omezením chemických vstupů. „Víno se rodí ve vinici“. Vše začíná a končí ve vinici. Stěžejní odrůdou vinařství je Ryzlink vlašský. Tato vína se skvěle párují s gastronomií a najdetede je v řadě luxusních restaurací.