Ryzlink rýnský, Terroir Collection, Mikulov - Za cihelnou, Pozdní sběr, 2015, Zámecké vinařství Bzenec, 0.75 l

Ryzlink rýnský, Terroir Collection, Mikulov - Za cihelnou, Pozdní sběr, 2015, Zámecké vinařství Bzenec, 0.75 l
na dotaz na dotaz
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

Rozmanitá vůně spojuje tóny citrónu a medu, které jsou podpořeny podkresem zralých meruněk. Chuť je živá, s pevnou pálavskou kyselinkou, širokým tělem a výrazně slanou dochutí.

Poloha Mikulov Za cihelnou je západní svah na okraji Mikulova. Půda je karbonátová černozem se sprašovito-jílovítým podložím, středně těžká až těžká, s vyšším podílem jílovitých částic, dobrými vláhovými poměry, a to i v letech s nízkými srážkami. Sprašovo-jílovité podloží má vysoký obsah aktivního vápna a spolu s dobrými vláhovými poměry dává vzniknout bohatým minerálním vínům s výrazným strukturováním a rozmanitým vrstvením chutí při dozrávání.

Doporučujeme podávat s předkrmy, lehkými úpravami ryb a telecím masem.

 

Ocenění:

  • Prague Wine Trophy 2017 - Prague Premium Gold
  • Concours mondial de Bruxelles 2017 - stříbrná medaile
  • International Wine Challenge 2017 - stříbrná medaile

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k delší archivaci.

 

Terroir Moravia Collection

Nová kolekce jedinečných vín, díky které poznáte, jak se klimatické a půdní podmínky různých tratí na Moravě promítnou do výsledné chuti vína. Nabízí jedinečnou možnost horizontálního i vertikálního srovnání odrůd, ročníků a tratí.

Obec: Mikulov
Trať: Za cihelnou
Alkohol12,0 % obj
Kyseliny7,8 g/l
Zbytkový cukr7,9 g/l
Bezcukernatý extrakt23,1 g/l