Ryzlink rýnský, Sur-lie, Výběr z hroznů, 2015, Vinařství Dufek, 0.75 l

Ryzlink rýnský, Sur-lie, Výběr z hroznů, 2015, Vinařství Dufek, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 16151
Oblast Morava
Podoblast Slovácká
Kategorie Výběr z hroznů
Barva Bílé
Cukr Polosuché
Zařazení Tiché
Ročník 2015
Šarže 10315
Uzávěr Korkový uzávěr
399 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 17 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17:30
Přepravní společností:
zítra
Podrobnosti

Víno bylo vyráběno metodou sur-lie s následným zráním 2 roky v tanku a dalším zráním 1 rok po nalahvování. Víno má zlatožlutou barvu s vůní do lipového květu, přecházející až do vůně meruněk. V chuti mohutné s nastupujícím jemným petrolejovými tóny, to vše je podpořeno pikantní kyselinkou, která předurčuje víno k archivaci na více let.

Ocenění:

  • International Wine competition San Francisco 2019 - zlatá medaile
  • Salon vín ČR 2020 - stříbrná medaile
  • Meditrina 2019 - zlatá medaile 
  • O pohár Karla IV. 2019 - zlatá medaile
  • Global wine fest international 2019 - stříbrná medaile
  • Národní soutěž vín 2018 - zlatá medaile
  • International Wine Challenge AWC Vienna 2018 - stříbrná medaile
  • Festwine 2019 - zlatá medaile
  • Vinex Grand Prix 2019 - stříbrná medaile

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 6 let od lahvování.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Svatobořice-Mistřín
Trať: Tabule
Alkohol13,0 % obj
Kyseliny8,8 g/l
Zbytkový cukr6,6 g/l
Vinařství Dufek

Vinařství Josef Dufek je rodinné vinařství. Najdeme ho ve Svatobořicích-Mistřín na Moravě. Firma byla založena v roce 2003. Rodina se však vinařstvím zabývá více než 100 let. Majitelem je Josef Dufek ml., který pracoval v Itálii ve výzkumné vinařské stanici. Jejich výroba se provádí v rámci integrované produkce s maximální šetrností k přírodě. Používají nejmodernější technologie, jakými jsou pneumatické lisování, řízené kvašení, používání vinifikátorů, jablečnomléčné fermentace, případně doškolování některých vín v dubových sudech. Vína jsou lahvována na moderní plnící lince a následně uložena ke zrání na láhvi. Rozloha jejich vinic je 17ha. Převážná část produkce pochází z hroznů z vlastních vinic. Vinařství nabízí kvalitní, většinou přívlastková vína. Jejich motto je: „Všechno se podřizuje kvalitě.“