Ryzlink rýnský, Sur-lie, Pozdní sběr, 2016, Vinařství Škrobák, 0.75 l

-13 %
Ryzlink rýnský, Sur-lie, Pozdní sběr, 2016, Vinařství Škrobák, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 13538
Oblast Morava
Podoblast Slovácká
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2016
Šarže 416
CNM 23
Uzávěr Korkový uzávěr
240 Kč
210 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 1 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17:30
Přepravní společností:
zítra
Podrobnosti

Vůně je typicky odůdová, připomíná rozkvetlou lípu, květ heřmánku, vanilku, med a lze rozeznat také vůni dřeva. Dalším zráním budou přibývat petrolejové tóny. Chuť je velmi harmonická a jemná. Víno leželo 10 měsíců na kvasničních kalech. Menší část zrála v novém sudu ze slavonského dubu, větší číst v nerezovém tanku.

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 5 let od lahvování.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Čejč
Trať: V malých
Alkohol13,0 % obj
Kyseliny5,4 g/l
Zbytkový cukr1,9 g/l
Vinařství Škrobák

Vinařství Škrobák je typicky rodinné vinařství, které najdeme v Čejkovicích na Moravě. Umění vinaře se dědí z generace na generaci. Zakladatelem vinařství je Vladimír Škrobák. V roce 1992 zakládá firmu Víno Škrobák jeho syn Stanislav. Zpočátku hospodařili na 1 hektaru vinic. Dnes vyrábí z 10 hektarů špičková lahvová vína. Půdy jsou zde tvořeny převládajícími sedimenty, které se ukládaly v období starších třetihor a jsou tvořeny vápnitými jíly a jílovci s proplástky písků a vápnitých pískovců. Ve vinařství pracuje i druhý syn Martin, který studoval vinařství na vinařské škole ve Valticích a poté na vysoké škole v Lednici. Začali používat moderní postupy jak ve vinici, tak ve sklepě. Jejich firemní filozofií je kvalitní obdělávání vinic. Tuto práci provádějí pouze rodinní příslušníci. Stanislav ml. obhájil titul Mistr světa ve stříhání révy vinné. Vinařství je ekologické. Všechny vinice jsou zařazeny v bio režimu. Původně víno vyráběli v klasickém kvelbovém sklepě. Dnes je vinařství přestěhováno do nově zbudovaných výrobních prostor. Vinařství vyrábí i vína speciální. Jsou to botrytické výběry, ledová a slámová vína. Zajímavostí je, že v roce 1999 vyrobili první ledové červené víno v ČR. Jejich vína mají mnoho ocenění a medailí z prestižních vinařských soutěží. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Pálava, Ryzlink rýnský, Rulandské bílé, Aurelius, Chardonnay, Ryzlink vlašský, Rulandské šedé, Sauvignon, Tramín, Irsai Oliver, Muškát moravský, Muškát Ottonel, Müller Thurgau, Sylvánské zelené a Hibernal. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Dornfelder, Modrý Portugal, Frankovka, Cabernet Moravia, Rulandské modré a Alibernet.