Ryzlink rýnský, Sine Compromissum, Pozdní sběr, 2016, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l

-33 %
Ryzlink rýnský, Sine Compromissum, Pozdní sběr, 2016, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 17130
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Kategorie Pozdní sběr
Kolekce Sine Compromissum
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché víno
Ročník 2016
CNM 21,6
Šarže 111/2016
Uzávěr Korkový uzávěr
369 Kč
249 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 19 ks
Osobně v Modleticích:
úterý 4.10
Osobně v Praze:
úterý 4.10 po 17:30
Přepravní společností:
středa 5.10
Podrobnosti

Vinařství Na Soutoku „Sine Compromissum” je speciální kolekce vysoce hodnotných, malých šarží vín, určená nejnáročnějším milovníkům a znalcům poctivého suchého vína “staré školy”.

Každý rok vybereme nejlepší šarži hroznů dané odrůdy. Po důsledné selekci a třídění těchto hroznů pak vyrábíme víno za pomoci tradičních postupů. Víno je zcela přírodní, bez použití enologických preparátů, prokvašeno do sucha, mícháno alespoň 6 měsíců na jemných kalech za použití minimálního množství SO2.

Doporučujeme podávat k zeleninovým a rybím polévkám, k tvrdým sýrům a studeným předkrmům. Zajímavá je kombinace s telecím kotletem z grilu na čerstvém tymiánu s citronem.

Ocenění:

  • Král vín 2018 - stříbrná medaile
  • AWC Wienna 2018 - stříbrná medaile

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 27. 9. 2016. Tohoto vína bylo vyrobeno 480 lahví.

Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Novosedly
Trať: Růžová hora
Alkohol12,0 % obj
Kyseliny7,1 g/l
Zbytkový cukr7,3 g/l
Bezcukernatý extrakt27,3 g/l
Karel Průša - Vinařství Na Soutoku

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.