Víno zlatožluté jiskrné barvy. Vůně je intenzivní s tóny lipového květu, minerálů a medových plástů. V chuti je víno plné, extraktivní, se sametovou kořenitostí přecházející do tónů lučního medu, zakulacené jemnou kyselinkou a zbytkovým cukrem. Hrozny jsou zpracovány reduktivní technologií řízeného kvašení a při výrobě vína bylo použito dubového sudu.
Doporučujeme podávat k předkrmům, lehkým úpravám z ryb, bílých mas a také k tvrdým sýrům.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 6-8 let.
Řada Premium
Do této kolekce jsou zařazena každý rok jen ta nejlepší vína s archivačním potenciálem, vyrobená z hroznů méně zatížených keřů. Při vinifikaci leží delší dobu na jemných kalech, vína jsou tak plnější a zakulacená.