Víno se vyznačuje výraznou mineralitou a svěžestí, s „křupavou“ kyselinou, která působí velmi osvěžujícím dojmem a poskytuje tomuto vínu dobrý potenciál k dalšímu zrání.
Vinice, na které dozrály hrozny pro výrobu tohoto vína, se nachází v poměrně vysoké nadmořské výšce 310 m.n.m. ve východní části Slovácké podoblasti na úpatí Bílých Karpat. Tento region se vyznačuje zejména vyššími srážkami a chladnějším klimatem, než zbytek vinařské oblasti Morava. Díky tomuto terroir se ve vínu zachovala nezaměnitelná struktura a aromatika, která nemá v jiných částech Moravy konkurenci. Potěší zde nuance lučních květů, sušených meruněk, marcipánu a žlutého jablka. Víno se vyznačuje výraznou mineralitou a svěžestí, s „křupavou“ kyselinou, která působí velmi osvěžujícím dojmem a poskytuje tomuto vínu dobrý potenciál k dalšímu zrání. Díky vysokému extraktu působí víno vyrovnaným a teplým dojmem.
Doporučujeme podávat k zeleninovým a rybím polévkám, k tvrdým sýrům a studeným předkrmům. Zajímavá je kombinace s telecím kotletem z grilu na čerstvém tymiánu s citronem.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Tohoto vína bylo vyrobeno 1 346 lahví.