Ryzlink rýnský, Pozdní sběr, 2019, Jiří Šilinek, 0.75 l

Nové
Ryzlink rýnský, Pozdní sběr, 2019, Jiří Šilinek, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 15946
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Výrobce Jiří Šilinek
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2019
CNM 22,8
Šarže 1921
Uzávěr Korkový uzávěr
230 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 13 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17:30
Přepravní společností:
pondělí 2.11
Podrobnosti

Ocenění:

  • Gran Prix Vinex 2020 - stříbrná medaile
  • Top 77 vín v ČR 2020

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Horní Věstonice
Trať: Pod Martinkou
Alkohol13,5 % obj
Kyseliny6,9 g/l
Zbytkový cukr2,7 g/l
Jiří Šilinek

Vína vyráběna v tomto vinařství mají nejvyšší možnou kvalitu, které lze dosáhnout v našich zeměpisných a půdních podmínkách. Této kvality je dosaženo díky moderním metodám a technologiím výroby vín a proto tyto vína oplývají výraznou aromatickou ovocností, která svým spotřebitelům přináší výjimečné zážitky. Vybraná vína jsou rozvinuta metodou „batonnage“ a „barrique“. Tyto vína mají sice těžší, ale o mnoho širší paletu buketů a v chuti získávají na širokosti. V poslední době byla výroba rozšířena o vína vyráběná speciální metodou. Jedná se o vína ledová a slámová, která jsou vhodným aperitivem při jakékoliv příležitosti.

Firma Vinařství - Jiří Šilinek působí ve vinařské obci Pavlov již od roku 1991, avšak vína vyrábí již po několik generací. Vinařství začalo v malém sklepě jako malý rodinný podnik a v současné době patří k firmám střední velikosti. Nyní vinařství obhospodařuje kolem 8 hektarů vinic, které patří mezi vybrané viniční tratě na pálavských svazích. Hrozny jsou zpracovávány ve „zpracovatelském sklepě“ velmi reduktivní metodou. Jakmile vína vykvasí, převáží se do „ležáckých sklepů“, kde podle typu vína leží přibližně dva roky. Následně se nalahvují na moderní lahvovací lince a jsou uloženy ve „skladovacích sklepích“ kde získávají svou lahvovou zralost. Tento proces trvá přibližně jeden rok. Poté se láhve adjustují a jdou ke svým zákazníkům.