Ryzlink rýnský, Pozdní sběr, 2015, Vinařství Škrobák, 0.75 l

Ryzlink rýnský, Pozdní sběr, 2015, Vinařství Škrobák, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 12014
Oblast Morava
Podoblast Slovácká
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Polosladké
Zařazení Tiché
Ročník 2015
CNM 23
Šarže 415
Uzávěr Šroubový uzávěr
Toto zboží již není dostupné. Pravděpodobně máme ale podobné víno z vinařství Vinařství Škrobák. Podívejte se na celou nabídku zde
Dostupnost:
Nedostupné
Podrobnosti

Víno z výborně vyzrálých hroznů se prezentuje nádhernou zlatavou barvou a krásnou odrůdovou vůní, která připomíná rozkvetlou lípu, květ heřmánku, vanilku, rozkrojenou hrušku nebo broskvový a ananasový kompot. Chuť je velmi plná s dostatkem alkoholu, mírným zbytkovým cukrem, zakončená svěží kyselinkou.

Doporučujeme podávat ke grilovanému kuřeti, teplé zelenině a ke krůtě.

Obec: Čejč
Trať: V malých

Alkohol: 13,0 % obj.
Zbytkový cukr: 16,9 g/l
Kyseliny: 8,0 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 23,0 °NM

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 5 let od lahvování.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Čejč
Trať: V malých
Alkohol13,0 % obj
Kyseliny8 g/l
Zbytkový cukr16,9 g/l
Vinařství Škrobák

Vinařství Škrobák je typicky rodinné vinařství, které najdeme v Čejkovicích na Moravě. Umění vinaře se dědí z generace na generaci. Zakladatelem vinařství je Vladimír Škrobák. V roce 1992 zakládá firmu Víno Škrobák jeho syn Stanislav. Zpočátku hospodařili na 1 hektaru vinic. Dnes vyrábí z 10 hektarů špičková lahvová vína. Půdy jsou zde tvořeny převládajícími sedimenty, které se ukládaly v období starších třetihor a jsou tvořeny vápnitými jíly a jílovci s proplástky písků a vápnitých pískovců. Ve vinařství pracuje i druhý syn Martin, který studoval vinařství na vinařské škole ve Valticích a poté na vysoké škole v Lednici. Začali používat moderní postupy jak ve vinici, tak ve sklepě. Jejich firemní filozofií je kvalitní obdělávání vinic. Tuto práci provádějí pouze rodinní příslušníci. Stanislav ml. obhájil titul Mistr světa ve stříhání révy vinné. Vinařství je ekologické. Všechny vinice jsou zařazeny v bio režimu. Původně víno vyráběli v klasickém kvelbovém sklepě. Dnes je vinařství přestěhováno do nově zbudovaných výrobních prostor. Vinařství vyrábí i vína speciální. Jsou to botrytické výběry, ledová a slámová vína. Zajímavostí je, že v roce 1999 vyrobili první ledové červené víno v ČR. Jejich vína mají mnoho ocenění a medailí z prestižních vinařských soutěží. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Pálava, Ryzlink rýnský, Rulandské bílé, Aurelius, Chardonnay, Ryzlink vlašský, Rulandské šedé, Sauvignon, Tramín, Irsai Oliver, Muškát moravský, Muškát Ottonel, Müller Thurgau, Sylvánské zelené a Hibernal. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Dornfelder, Modrý Portugal, Frankovka, Cabernet Moravia, Rulandské modré a Alibernet.