Svěží zelenkavě zlatá barva vína se snoubí s jeho výraznou kořenitou vůní po lipovém květu a meruňkovém kompotu a s jemnými minerálními tóny. V chuti je víno suché, plné a extraktivní s pikantní kyselinkou a ovocitou dochutí.
Doporučujeme podávat k rybám, vepřovému nebo telecímu masu, grilovanému kuřeti nebo tvrdým sýrům.
Alkohol: 12,0 % obj.
Zbytkový cukr: 8,4 g/l
Kyseliny: 8,3 g/l
Bezcukernatý extrakt: 33,9 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 22,1 °NM
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 4 - 6 let.
Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 22. 9. 2014