Zlatavě žlutá barva se střední viskozitou. Aroma je čisté, středně intenzivní, připomínající zralé meruňky či broskve, v pozadí s nádechem rozkvetlé jarní louky. Chuť je středně intenzivní, šťavnatá, navazující na vůni s příjemnou kyselinkou a delší dochutí.
Doporučujeme podávat k předkrmům, lehkým úpravám ryb, drůbeži nebo telecímu masu . Je také výtečné k sýrům s bílou plísní.
Obec: Bzenec
Trať: Horní hory
Alkohol: 12,0 % obj.
Zbytkový cukr: 5,0 g/l
Kyseliny: 7,2 g/l
Doporučená teplota podávání: 9 - 11 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Doporučená doba zrání v lahvi je 2 roky.