Sekt se značkou Chateau Bzenec pochází z vína vyrobeného z hroznů viniční tratě Stará hora v samém lůně nejlepších vinařských tratí jižní Moravy ve Slovácké vinařské podoblasti. Jedinečnost sektu Chateau Bzenec je dána unikátním charakterem a kvalitou hroznů odrůdy Ryzlink rýnský, které do svých mimořádných kvalit zrají v optimálních klimatických podmínkách vlastních vinic, kde uplatňují své jakostní znaky natolik, že dosahují lepších vlastností, než ve své původní vlasti v Porýní a na Mosele. Sekt pochází výhradně z vlastních vinic Vinařství Chateau Bzenec, a snoubí v sobě výsledky moderních enologických výzkumů s úctou k vynikajícím vinařským tradicím daným rokem zahájení výroby 1875. Chateau Bzenec Vám tímto nabízí neobyčejný gurmánský zážitek.
Chateau Bzenec brut je sekt vyráběný kvašením v lahvích metodou transvals s dobou ležení minimálně 9 měsíců. Cuvée tohoto sektu je čistý Ryzlink rýnský. Má čirý jiskrný vzhled, jemné dlouhotrvající perlení a světle zelenkavou barvu se zlatavým odstínem. Jeho vůně je jemná a harmonická, v závěru s ovocným podtextem sladké broskve. V chuti je středně plný s vyrovnanou harmonickou kyselinkou, s ovocnou lehkostí a středně dlouhou perzistencí.
Doporučujeme podávat jako aperitiv, sklízí úspěch jako „welcome drink“, a je vynikajícím společníkem pro odpolední posezení s přáteli, jakož i večerní přátelské debaty.
Ocenění:
Alkohol: 12,5 % obj.
Doporučená teplota podávání: 4 - 6 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.