Víno kvasilo a zrálo 12 měsíců s ručně vybranými bobulemi v dřevěném sudu, bez přidání síry a preparátů. Lahvováno s jemnými kaly - nefiltrované. Před konzumací usazené kaly promíchejte nebo nechte usadit na dně stojaté lahve 7 dní a poté dekantujte.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 14 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Kolekce Rezerva Alternative
Víno alternative je pro nás symbolem návratu k vinařským kořenům. Pod tímto názvem vyrábíme jen jedno víno ročně. Vybíráme vždyo drůdu hroznů, která byla v daném ročníku nekvalitnější. Jedná se o ruční selekci bobulek, kde se vybírají veškeré třapiny, lístky a špatné hrozny. Proces kvašení a zrání probíhá i se slupkami po dobu 12 měsíců ve speciálně upravených dubových sudech, a to bez přidání jakékoliv síry a preparátů. V závěrečné fázi se víno nefiltruje, pouze se cedí přes síto, a poté ihned lahvuje. Díky tomu je jeho chuť robustní, rozmanitá a velmi bohatá. Možná se i vás dotkne radost, kterou jsme cítili s každou ručně vybranou bobulí pro výrobu této limitované edice naturálních vín.
Vinařství Juřeník & Žďárský bylo založeno kamarády Robinem a Honzou. Nejsme tradiční vinařství. Jsme mladé moderní vinařství založené na myšlence a touze obnovit vinařskou tradici na Uherskobrodsku, kam vinaření od nepaměti patří. Do našich vín se snažíme vtisknout kus sebe a lásky k tomu, co děláme. S roční produkcí okolo 20 000 lahví vín si můžeme dovolit se s nimi radovat a věnovat jim tu největší péči. Při jejich výrobě se snažíme neustále posouvat, učíme se novým věcem, pracujeme na sobě, zlepšujeme se a navyšujeme kvalitu našich vín. Nebojíme se zkoušet, experimentovat nebo se nechat inspirovat tisíce let starými metodami. Našim cílem je vyrábět vína přirozená s respektem k dané odrůdě. Našim mottem je: „S úctou k přírodě a tradici”