Rulandské šedé, Výběr z hroznů, 2018, Vinařství Škrobák, 0.75 l

Rulandské šedé, Výběr z hroznů, 2018, Vinařství Škrobák, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 16126
Oblast Morava
Podoblast Velkopavlovická
Kategorie Výběr z hroznů
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2018
CNM 24,5
Šarže 72
Uzávěr Šroubový uzávěr
230 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 5 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17:30
Přepravní společností:
zítra
Podrobnosti

Díky zrání části vína v dubových a akátových sudech je barva krásná, sytá, mosazně zlatavá. Ve vůni nalezneme máslové sušenky, žluté broskve, zralý ananas a kandované tropické ovoce. Chuť je harmonická, plná a dlouhá s dotekem vanilkových rohlíčků a karamelu.

Doporučujeme podávat k těstovinovým pokrmům s bílými omáčkami nebo ke krémovým polévkám a k pstruhovi na másle.

Ocenění

  • Salon vín 2021 - stříbrná medaile

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 5 let od lahvování.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Čejkovice
Trať: Nivá hrbatá
Alkohol14,3 % obj
Kyseliny5 g/l
Zbytkový cukr2,6 g/l
Vinařství Škrobák

Vinařství Škrobák je typicky rodinné vinařství, které najdeme v Čejkovicích na Moravě. Umění vinaře se dědí z generace na generaci. Zakladatelem vinařství je Vladimír Škrobák. V roce 1992 zakládá firmu Víno Škrobák jeho syn Stanislav. Zpočátku hospodařili na 1 hektaru vinic. Dnes vyrábí z 10 hektarů špičková lahvová vína. Půdy jsou zde tvořeny převládajícími sedimenty, které se ukládaly v období starších třetihor a jsou tvořeny vápnitými jíly a jílovci s proplástky písků a vápnitých pískovců. Ve vinařství pracuje i druhý syn Martin, který studoval vinařství na vinařské škole ve Valticích a poté na vysoké škole v Lednici. Začali používat moderní postupy jak ve vinici, tak ve sklepě. Jejich firemní filozofií je kvalitní obdělávání vinic. Tuto práci provádějí pouze rodinní příslušníci. Stanislav ml. obhájil titul Mistr světa ve stříhání révy vinné. Vinařství je ekologické. Všechny vinice jsou zařazeny v bio režimu. Původně víno vyráběli v klasickém kvelbovém sklepě. Dnes je vinařství přestěhováno do nově zbudovaných výrobních prostor. Vinařství vyrábí i vína speciální. Jsou to botrytické výběry, ledová a slámová vína. Zajímavostí je, že v roce 1999 vyrobili první ledové červené víno v ČR. Jejich vína mají mnoho ocenění a medailí z prestižních vinařských soutěží. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Pálava, Ryzlink rýnský, Rulandské bílé, Aurelius, Chardonnay, Ryzlink vlašský, Rulandské šedé, Sauvignon, Tramín, Irsai Oliver, Muškát moravský, Muškát Ottonel, Müller Thurgau, Sylvánské zelené a Hibernal. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Dornfelder, Modrý Portugal, Frankovka, Cabernet Moravia, Rulandské modré a Alibernet.