Díky dlouhé maceraci má víno zlatooranžovou barvou. Jeho aroma je hebké a květinové s dotekem dřeva. Chuť je velmi plná, extraktivní s příjemnými kyselinami, které doplňuje sladká stopa po 12 měsících zrání vína v dubovém sudu. Víno je předurčeno k delšímu ležení na lahvi, avšak vychutnat si ho můžete i okamžitě. Vína vzniklo pouze 524 lahví. Víno je nefiltrované.
Doporučujeme podávat ke grilovaným stejkům a tučnějším rybám.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 3-8 let.
Kolekce Klasik
Výroba vína je naše srdeční záležitost. Nevyrábíme žádné „voňavkya rychlokvašky“ . Necháváme plně vyniknut odrůdovému charakteru vín a dopřáváme jim potřebnýčas k přirozenému zrání. Téměř všechna vína necháváme minimálně do jara ležet na kvasničných kalech, které jim dodají plnou a bohatou chuť. Snažíme se s vínem pracovat harmonicky, s šetrnými zásahya minimálním použitím preparátů a síry. Výsledkem je víno přirozené a od přírody dokonalé.