Rulandské šedé, Pozdní sběr, 2018, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l

Rulandské šedé, Pozdní sběr, 2018, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 15233
Oblast Morava
Podoblast Slovácká
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Polosuché
Zařazení Tiché
Ročník 2018
CNM 22
Šarže 14/2018
Uzávěr Korkový uzávěr
255 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 9 ks
Osobně v Modleticích:
pozítří
Osobně v Praze:
pozítří po 17:30
Přepravní společností:
středa 30.9
Podrobnosti

Víno je plné, s pevnou strukturou, ale zároveň svěží a šťavnaté s tóny máslových hrušek, praženého sladu a výrazným tónem precizní práce s vysokými sudy.

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly vypěstovány v poměrně vysoké nadmořské výšce na jižních svazích nedaleko obce Kunovice, což vínu poskytlo úžasné spektrum buketních látek, ale zároveň dostatečnou vyzrálost. Ročník 2018 byl svým počtem slunečních dní a vysokými teplotami velmi vhodný pro vyzrávání burgundských odrůd a víno je svou analytikou vhodné i pro delší archivaci.

Doporučujeme podávat k pokrmům z ryb, k sýrům i všem úpravám drůbežího masa, ale i samostatně jako apertitiv.

 

Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5 - 8 let od lahvování. Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány 6. 9. 2018. Z této šarže vína bylo vyrobeno 3 333 lahví.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Kunovice
Trať: Nová hora
Alkohol12,0 % obj
Kyseliny6,6 g/l
Zbytkový cukr15,2 g/l
Bezcukernatý extrakt22 g/l
Karel Průša - Vinařství Na Soutoku

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.