Víno je zlatožluté barvy. Ve vůni můžeme cítit grep, med, chlebnatost nebo včelí vosk. Chuť je plná, hebká, s vysokým exktraktem. K vyrovnání převyhy alkoholu přispívá sladký vjem přítomného glycerolu v kombinaci s přírodním zbytkovým cukrem.
Doporučujeme podávat k hutnějším a kořeněným jídlům. Ideální je například k těžším úpravám drůbeže nebo hustým polévkám.
Obec: Valtice
Trať: Jižní svahy
Alkohol: 13,5 % obj.
Zbytkový cukr: 4,8 g/l
Kyseliny: 6,0 g/l
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 5 let od lahvování.