Mohutné a příjemné víno se vyznačuje vábivou višňově červenou barvou přecházející až do odstínu čokolády a lákavou vůní, připomínající sladkou červenou papriku, lesní jahody, černé třešně a jemnou vanilku. V chuti převládá výrazná, sametově hladká tříslovina sladěná s kyselinkou, v dochuti oceníte hořkosladké čokoládové tóny.
Doporučujeme podávat k pečenému masu nebo pernaté zvěři. Výborně se hodí i na samotné pití při posezení s přáteli.
Obec: Vrbovec
Trať: Lampelberg
Alkohol: 13,0 % obj.
Zbytkový cukr: 0,5 g/l
Kyseliny: 4,7 g/l
Bezcukernatý extrakt: 29,7 g/l
Doporučená teplota podávání: 12 - 14 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5-7 let.
Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 18.11.2013