Víno jasně cihlové barvy s jemným, ovocitě dřevnatým buketem. Na patře pružné, s překvapivě živou kyselinkou a zvolna nastupujícím aroma jahodové zavařeniny. Zprvu výrazný extrakt je harmonizován nasládlými taniny v závěru. Po dekantování je to ideální víno pro náročné stolování.
Doporučujeme podávat ke zvěřinovým paštikám a sezonnímu leču s jemnou paprikovou klobásou. Báječně doprovází nejrůznější úpravy pernaté zvěřiny. Skvěle vynikne v kombinaci s čokoládovými a krémovými dezerty nebo s měkkými sýry s bílou plísní (Camembert, Hermelín).
Ocenění:
Obec: Dolní Kounice
Trať: Šibeniční hora
Alkohol: 13,5 % obj.
Zbytkový cukr: 0,1 g/l
Kyseliny: 5,3 g/l
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Pro zachování co nejvíce původního přírodního charakteru nebylo víno filtrováno.