Hrozny pochází z limitované sklizně a jsou zpracovány technologií řízeného kvašení. Jemný ovocitý buket lesních jahod a černých třešní je podpořen vyzývavými tóny horké čokolády. Víno je plné strukturované, s vyváženými kyselinami a dostatečně hebkými taniny.
Doporučujeme podávat k rolce z grilované cukety plněné ricotovým krémem a parmskou šunkou, nebo melounové polévce s mangem a jahodami, doplněné vinnou pěnou. Výborné je rovněž ke králičí galatině s meruňkovým chutney a svěžím salátem.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
LATITUDE 49
Území podél 49. rovnoběžky je produkčně nejseverněji položenou vinařskou lokalitou střední Evropy. Hrozny zde dozrávají střídavě pod vlivy atlantického i vnitrozemského klimatu. Vlhčí a svěží vzduch proudící od Atlantického oceánu zpomaluje sice zrání hroznů, přispívá však zároveň k lepší tvorbě něžných aromatických a jemných kořenitých látek. Rovněž i půdní faktory jsou velice pestré a různorodé. Převládají převážně půdy sprašové, běžně jsou ale i kamenité, hlinitopísčité.