Hrozny pochází z limitované sklizně a jsou zpracovány technologií řízeného kvašení. Jemný ovocitý buket lesních jahod a černých třešní je podpořen vyzývavými tóny horké čokolády. Víno je plné strukturované, s vyváženými kyselinami a dostatečně hebkými taniny.
Doporučujeme podávat k rolce z grilované cukety plněné ricotovým krémem a parmskou šunkou, nebo melounové polévce s mangem a jahodami, doplněné vinnou pěnou. Výborné je rovněž ke králičí galatině s meruňkovým chutney a svěžím salátem.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
LATITUDE 49
Území podél 49. rovnoběžky je produkčně nejseverněji položenou vinařskou lokalitou střední Evropy. Hrozny zde dozrávají střídavě pod vlivy atlantického i vnitrozemského klimatu. Vlhčí a svěží vzduch proudící od Atlantického oceánu zpomaluje sice zrání hroznů, přispívá však zároveň k lepší tvorbě něžných aromatických a jemných kořenitých látek. Rovněž i půdní faktory jsou velice pestré a různorodé. Převládají převážně půdy sprašové, běžně jsou ale i kamenité, hlinitopísčité.
Založení firmy Vinselekt Michlovský a.s. v roce 1993 předcházela více než třicetiletá cesta vinařského guru Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc., který je jedním z předních odborníků v oboru vinařství, vinohradnictví a šlechtění révy vinné. Nesporně je také průkopníkem zavádění nových technologií, metod a poznatků do praxe. Často usedá i v hodnotících komisích vinařských soutěží. Vinařství obhospodařuje cca 125 ha vlastních vinic ve velkopavlovické a mikulovské podoblasti. Již od počátku existence sbírá Vinselekt Michlovský přední ocenění v řadě kategorií vinařských soutěží doma i v zahraničí a na jaře 2010 získává historicky první ocenění Vinařství roku 2009 Jeho vína se pravidelně umisťují i v Salonu vín ČR. Roční produkce cca 1,3 milionů lahví je kategorizována do několika řad, které se odlišují jak původem hroznů tak technologickým zpracováním.