Víno z výborně vyzrálých hroznů bylo kvašeno a mícháno na kvasnicích a v malých sudech. Víno má světlejší citronovou barvu. V projevu jemné a elegantní. Postupně se otvírá do vůně zahradního ovoce a bílých květů. Chuť je energická s citrusovou kyselinkou a dlouhou minerální dochutí.
Vinice leží na jižním úpatí Pálavy s velkou svažitostí. Jde tedy o svažitou polohu se silnějším půdním profilem, který je tvořen vrstvou karbonátové černozemě, místy střídanou skeletovitou pararendzinou. Půda je bohatší na živiny a s vyšším obsahem aktivního vápna. Vína z této trati jsou ovocně-minerální a ve vhodných letech i s projevem ušlechtilé botrytidy.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Traditional line
V těchto vínech se můžete osobně setkat a poznávat nezaměnitelný charakter odrůd a jednotlivých viničních tratí na Pálavě.
Mikrosvín Mikulov a.s. patří k nejvýznačnjším moravským vinařstvím. 220 hektarů vlastních vinice se nachází v srdci Chráněné krajinné oblasti a biosférické rezervace Pálava a přilehlých Dunajovických vrších. Filozofie pěstování révy vinné je založená na malém zatížení keřů a šetrném přístupu k přírodě s maximálním omezením chemických vstupů. „Víno se rodí ve vinici“. Vše začíná a končí ve vinici. Stěžejní odrůdou vinařství je Ryzlink vlašský. Tato vína se skvěle párují s gastronomií a najdetede je v řadě luxusních restaurací.