Harmonické víno zelenkavé barvy se slatavými odlesky, v jehož vůni odhalíte nasládlé minerální i ovocné tóny, vůni květin, zralé hrušky a jemnou chlebovinku s vanilkovým tónem. Chuť, v níž je cukr dokonale sladěný s kyselinkou, je plná a extraktivní, se stopami ovoce, lískového oříšku a jemné vanilky. Doporučujeme podávat k uzeným rybám, pečenému bažantu, pikantním paštikám a měkkým sýrům.
Obec: Olbramovice
Trať: Leskoun
Alkohol: 12,0 % obj.
Zbytkový cukr: 21,0 g/l
Kyseliny: 6,9 g/l
Bezcukernatý extrakt: 23,4 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 21,8 °NM
Doporučená teplota podávání: 9 - 11 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 6 - 8 let.
Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 13.10.2015
V tomto vinařství jsou vína vyráběna z hroznů pěstovaných na vlastních vinicích ve Znojemské vinařské podoblasti vyjma speciální řady francouzských vín. Jde o silnou vinařskou tradici. Vinařství je novým moravským producentem tichých vín. Vína jsou vhodná pro všechny příznivce kvalitních a dobrých vín. Cenově jsou velmi dostupná. Kvality je dosaženo díky moderním metodám a technologiím výroby vín. Vinařství chce být vnímáno jako vinařská klasika. Společnost vznikla ve Znojmě v roce 2003 jako První znojemská vinařská a.s. V roce 2006 po dokončení nového areálu v Dobšicích u Znojma, změnila vlastní značku na Vinařství LAHOFER. Název je inspirován osobností dobšického rodáka, uměleckého řezbáře Jana Lahofera . V roce 2011 se stává třetím největším pěstitelem vinné révy v České republice a v roce 2012 největším pěstitelem révy na Znojemsku. Dnes obhospodařuje 410 hektarů na tratích Babičák, U Hájku, Volné pole či Lampelberg, kde umístilo Vinařství LAHOFER vinařský program „Mějte svoji hlavu“, kde si můžete adoptovat svou viničnou hlavu, o kterou se sami můžete po celý rok starat. Vinařství Lahofer si například odvezlo Zlatou medaili ze slovenské mezinárodní soutěže vín Muvina 2012 za Pálavu, výběr z hroznů 2011.